Konyhai, kerti, eszközök Szolnok, Szajol, Martfű, Karcag, Tiszakécske - Konyhakincs
109_fejlecbe

Kattintson a képre!



Bezár
2362_header.jpg
Reklám bezárása
109.png

Csõben sült angolzeller


Csõben sült angolzeller

Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:

4926
2 személyre
35 perc

Elkészítés:


Az angol zeller végeit vékonyan vágjuk le, szedjük száraira, és jól mossuk meg. A zöldséglevesben fõzzük roppanósra, szedjük ki, csepegessük le, és a kiolajozott tepsiben terítsük el. A sajtos gratin mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, úgy hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve fõzzük krémesre. Ha túl sûrû a mártás, a zeller fõzõlevébõl adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Szórjuk bele a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a tepsibe rakott zellerszárakra. Szórjuk rá a maradék sajtot, 200 °C-os sütõben süssük pirosra, és forrón kínáljuk.


Hozzávalók:


- 2 angol zeller
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 5 dl tej
- 15 dkg Edami sajt
- 1 liter zöldségleves
- só, õrölt bors
- a forma kikenéséhez 2 evõkanál olaj



Még több recept









Konyhai, kerti, eszközök Szolnok, Martfű, Karcag, Tiszakécske - Konyhakincs

Szolnok, Ady E. út - Kápolna út sarok Tel.:06 (30) 3045292, Adószám: 75453242-2-51
Nyitva tartás: H-P 09:00-18:00 SZ-V Zárva









* kötelező




Térkép