Konyhai, kerti, eszközök Szolnok, Szajol, Martfű, Karcag, Tiszakécske - Konyhakincs
109_fejlecbe

Kattintson a képre!



Bezár
2362_header.jpg
Reklám bezárása
109.png

Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal


Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal

Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:

2946
2 személyre
90 perc

Elkészítés:


A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel.


Hozzávalók:


- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evõkanál olaj
- 2 tojás
- õrölt bors, só
- 1 csokor petrezselyem
- 4 evõkanál tönkölybúzaliszt
- 1 dl olívaolaj
- 4 paradicsom
- 1 csokor bazsalikom



Még több recept









Konyhai, kerti, eszközök Szolnok, Martfű, Karcag, Tiszakécske - Konyhakincs

Szolnok, Ady E. út - Kápolna út sarok Tel.:06 (30) 3045292, Adószám: 75453242-2-51
Nyitva tartás: H-P 09:00-18:00 SZ-V Zárva









* kötelező




Térkép